torstai 11. lokakuuta 2012

Kaarrokkeita ja kirjoneuleita

Huomasin paikallisessa työväenopistossa kurssin islantilaisesta kaarrokeneuleesta. Siitä paikasta syöksähdin tutkimaan netistä, että mikähän se sellainen neule oikein on. Totesin sen olevan norjalaispaidan tapainen ja ilmoittauduin kurssille. Jossain vaiheessa hiukan hiipi mieleen, että se tarkoittaa kirjoneuletta.

Ensimmäiset kokemukset kirjoneuleesta on Ykskyntöset, siis mysteerisukat keväältä 2011. Sukkien jälkeen jätin kirjoneuleen taas hautumaan. Ennen kurssia suunnittelin jo itselleni paitaa ja hankin jopa langat siihen.

Kurssin alussa selvisi, että kirjoneuletta se kaarroke on ja usein sitä on myös helmassa ja hihansuissa. Totesin, että nyt tarvitaan hiukan harjoittelua ja paljon vinkkejä. Hauskaa on ollut lukea islanninkielisiä ohjeita ja ilahtua siitä, että niistä saa jopa selvää. Neuleohjeet on onneksi aika samanlaisia eri kielillä ja samoja asioita niissä kerrotaan.

Tein mallitilkuksi tällaisen pienen nuken harjoittelupaidan. Testailin eri puikkokokojan ja harjoittelin kirjoneuletta. Tuli siitä melko joustava, mutta en näytä nurjaa puolta.
Tällä hetkellä on tekeillä ihan itse suunniteltu neuletakki islantilaiseen tyyliin. Pääsen harjoittelemaan jopa neuleen leikkaamista. Jännittää jo valmiiksi. Onneksi olen saanut paljon vinkkejä kirjoneuleen neulomiseen ja ne toimii.

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Suloinen tuo mallitilkku!
Jään mielenkiinnolla odottamaan neuletakkisi valmistumista. Tsemppiä!