sunnuntai 5. elokuuta 2012

Vaihteeksi sormikkaita

Tuli yhtäkkiä mieleen, että sormikkaita tarvitaan ja nyt lomalla niiden tekemiseen olisi hyvää aikaa. Kaivoin lankalaatikosta esille ihanan Malabrigon sinivihreän sukkalangan ja päätin tehdä siitä  Knotty-sormikkaat. Tuolla ohjeella olen onnistunut saamaan hyvin istuvia sormikkaita. Lankaa näihin meni 55 grammaa ja puikkoina 2,5 mm pyöröt ja sormikaspuikot.

Näiden valmistuttua ihmettelin, kun lankaa on jäljellä vielä runsaasti eli 48 grammaa ja päätin tehdä saman tien toisetkin sormikkaat. Neulekirjasta olen katsellut Tähkäpää-sormikkaiden ohjetta ja keksin, että nämähän tästä tehdään. Ei sitten mennyt niin kuin Strömsössä. Valitsin ensin naisten koon ja ensimmäista sormea neuloessa totesin, ettei silmukkamäärällä saa hyvin istuvia sormikkaita. Valitsin sitten miesten koon ja siitä tuli taas niin suuri, että tippuivat käsistä. Lopulta sovelsin Knottyn ohjetta ja sain kivat ja sopivat Tähkäpäät aikaiseksi ja lankaa meni 46 grammaa.

Näitä jälkimmäisiä tehdessä aloin ihmettelemään värieroa. Knottyt on enemmän siniset ja Tähkäpäät vihreämmät. Omituista, voiko samassa vyyhdissä olla tällaisia värieroja? Selvemmin ero näkyy, kun otin valmiiden neuleiden kopan tämän hetken sisällöstä kuvan ja sormikkaat ovat vierekkäin.


Nyt viikonloppuna Turussa on pyörinyt geokätköilijöitä. Hauskan näköistä touhua ja siinä tulisi reippailtua ympäriinsä.


1 kommentti:

berenike kirjoitti...

Kauniit hansikkaat, ihana lankavärivalinta :)