sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Eksoottisia sukkia

Jämälankojen hyötykäyttöprojekti on jatkunut edelleen kevään aikana. Laatikossa on kierinyt muutamia lankoja, jotka eivät vaan missään vaiheessa ole löytäneet kaveria itselleen. Silloin on parempi ottaa ja yhdistää vaikeat tapaukset ja päästä jämistä eroon. Kehittelin senttimallin, jossa tehdään sentti oikein ja sentti nurin. Varret voi silloin pitää joko suorana ylös tai nilkoissa. Aloitin sukat varpaista varteen. Puikkoina 2,5 mm pyöröt.

Näissä on Tofutsies punavalkoista lankaa, hiukan kantapäissä OnLinen Supersocke 100 Emotion II Color, Nauravan Lampaan Bambugia ja SMC Rheuma Thermal Wolle lankoja. Nyt ne on kulutettu ja sukat on luonnossa vielä eksoottisemmat kuin kuvassa.

Seuraavat jämälankasukat syntyivät paremmin toisiinsa sointuvista väreistä. Olen jemmannut näitä ja miettinyt mallia ja sitten muistin Double Heelix mallin ja päätin tehdä näistä syksyn piristyssukat.
Sukat on siis aloitettu kantapäistä ja spiraalit onnistuivat hyvin. Tykkään näistä. Jalkapöytä, kantapää ja nilkka on neulottu 2,5 mm pyöröillä ja varsi muuten 3 mm pyöröillä.

Lopulta vielä esittelyssä Fredrikat. Sain tammikuussa VTT:n Novita haastattelusta lahjaksi mm. vaaleanpunaista 7-veljestä lankaa. Se on tuottanut suunnattomia vaikeuksia, kun en pidä paksuista sukkalangoista. Mallin löydyttyä totesin, että tämä se on ja sukat ovat jo muuttaneet uuteen kotiin.
Puikkoina näissä 3,5 mm pyöröt. Kivan näköiset sukat tulivat ja uusi kantapää sujui ohjeilla helposti.

Nyt on vuorossa jälleen ruusutyynyn ristipistelyt.

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Hauskoja nuo jämälankasukat! Tuovat mieleeni Peppi Pitkätossun :)