perjantai 6. heinäkuuta 2012

Nyt sitten sekosin värjäämiseen

Turun neuletapaamisissa oli joskus loppukeväällä puhetta värjäämisestä ja siitä muistin Kool-Aidit. Värjäystapaamisen en valitettavasti päässyt mukaan, mutta reipas neuloja selviää värjäysurakasta netin avulla. Sain vanhoja Kool-Aid juomajauhepusseja kyseltyäni mistä niitä saisi ja ostin vielä hiukan lisää. Sen jälkeen oivalsin, että langat puuttuu. Onneksi värjäämätöntä lankaa on saatavilla.

Seuraavaksi valmistin pannullisen teetä ja istuin vielä netin ääreen lukemaan ohjeet kertaalleen. Sen jälkeen aloitin touhut.

Lankana oli kolme vyyhtiä Trekking lankaa ja vyyhditin tuon yhden Step classic kerän. Sen jälkeen langat veteen kastumaan kunnolla reiluksi vartiksi ja kaivoin lämpömittarin esille kattilaa varten. Tarkoitus ei ollut tehdä kiehuvia lankoja vaan kuumia. Värijauhetta kattilaan ja lankavyyhti perään. Värijauhe imeytyi ajatusta nopeammin lankoihin. Kattilaan vyyhdin heittämisessä ei pidä aikailla, jos haluaa tasaisen väristä lankaa. Onneksi halusin selkeitä värieroja eli onnistuin erinomaisesti. Sinisen viskasin nopeammin kattilaan ja siitä tuli melko tasaisen väristä.

Kattilasta nostetut vyyhdit pääsivät vuorollaan pariin huuhteluveteen ja pesuhuoneeseen kuivumaan. Väriä ei irronnut ollenkaan eli uskoisin sen pysyvän käytössäkin oikein hyvin. Vieno jauheen tuoksu vyyhdeissä tuntuu. Vihreä ja sininen oli yksivärisiä kokeiluja ja sen jälkeen kokeilin kahdella värillä värjäämistä ja sekin onnistui yllättävän hyvin.
Uskomaton värjäysteho näissä juomajauheissa on. Minkä väriset sisälmykset on niillä, jotka juo näitä mehuja? Värit ovat iloisia ja minulle mieleisiä. Ihan heti uudestaan en kuitenkaan  aio ryhtyä värjäilemään. Testaan ensin värin pysyvyyden ja lankoja täytyy saada neulottua pois. Helppoa tämä oli ja kaikista suojavarustuksista johtuen tai niistä  huolimatta, en onnistunut sotkemaan itseäni tai keittiötä. Tässä vielä kaikki iloisen väriset näytille.


Mukavaa heinäkuun alkua!


Ei kommentteja: