sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Protosukka valmistui

Ensimmäinen Kuolemajärven kansallispuvun protosukka on valmis. Siis on mulla ohje, mutta ei sillä saa aikaiseksi aikuisen jalkaan sopivaa sukkaa. Näytin sukkaa, jota olin tehnyt ohjeen mukaan n. 5 cm ja se tyrmättiin täysin. Sen takia täytyi ruveta soveltamaan ja senhän mä osaan. Päädyin tekemään nämä varpaista varteen, niin on helpompi tehdä muokkauksia. Väri on nyt sitten ihan väärä, mutta täytyyhän protosukan jotenkin erottua edukseen. Lankana on Austermann Step Classic ja puikot 2,5 mm.
Nilkankuvio onnistui hienosti. Lisättyjä silmukoita ei juurikaan huomaa ja korjasin myöskin ohjeessa olleen virheen tähän kuvioon. Takasauman tein luvalla erilaiseksi. Kyseessä on polven yli menevät sukat ja mietin tätä ikuisuusongelmaa, jossa polven anatomiaa ei mitenkään huomioida. Koska kyseessä on protosukat, niin saan tietysti kokeilla uusia innovaatioita ja ratkaisu oli tomaattipolvi kahdella muotoilukerralla. Cat Bordhin kehittelemä Sweet tomato heel löytyy netistä.
Tämähän on siis aika onnistunut. Seuraavaan versioon tekisin pidemmän varren ja kuminauhakujan. Täytyyhän näissä jotain paranneltavaakin olla. Nyt tälle on tulossa pari ja sen jälkeen odotan käyttäjän kommentteja ennen varsinaisten sukkien tekemistä.

Muita valmistuneita neulomuksia on pikkuprinsessan syntymäpäivälahjaksi tilaamat tanssisäärystimet. Niistäkin tuli aika kivat ja toivottavasti pysyvät ylhäällä hyvin. Lankana on Regian Extra Twist Merino ja puikot 2,5 mm. Säärystimien takana on palmikkokuvio.

Ei kommentteja: