sunnuntai 15. elokuuta 2010

Petterssonia tervehtimässä

Kyllä tuolla Saaristomerellä voi olla kaunista. Oltiin viikon verran purjehtimassa, tällä kertaa Nauvon suunnassa.

Kyllä siellä välillä on myrskyjäkin ja välillä laiturissa kiinni ollessa herää tunteeseen, että on pesukoneen valkopyykin linkousvaiheessa. Onneksi hyttysiä ei ole ollut kiusaksi asti.

Nauvon kirkonkylän vierasvenesatama on nähtävästi näyttäymispaikka. En voinut kuin hihitellä, kun väki käyskenteli laitureilla edestakaisin. En kyllä ole ollenkaan varma menivätkö nämä käyskentelijät lopulta mihinkään veneeseen. Vaatteet oli kyllä hankittu purjehduskauppojen after sail -osastoilta. En sitten itse lähtenyt käyskentelemään siihen mahdottomaan helteeseen eikä mulla olisi ollut sopivia vaatteitakaan. hih. Palvelut olivat oikein hyviä ja vessat ja suihkut siistejä. Ihan kivoja putiikkejakin oli ranta pullollaan.

Nauvosta suunnistettiin insinööri Petterssonin loistolle tervehtimään insinööriä. Katselin kiikareilla meidän edellä olevaan purjevenettä ja niin sielläkin noustiin loiston kohdalla tervehdykseen. Meilläkin oli kuoharit laseissa (tai siis muoveissa), kun vihdoin päästiin lähietäisyydelle. Loisto on rakennettu vedenalaiselle riutalle ja oli komeampi kuin osasin odottaa. Tuolla kyljessä on todellakin insinööriliiton merkki ja paikallinen yhdistys järjestää sinne joka vuosi retken.


Purjehdusreissun jälkeen olen yrittänyt saada tavaroita järjestykseen. Hankin jopa monta muovilaatikkoa. Langat ja remonttitavarat on nyt järjestyksessä. Vaatehuoneen ja kaappien siivous tuntuu liian pelottavalle. Sieltä voi tulla vihaisia pölykoiria vastaan. Taidan jättää kaapit odottamaan kylmempiä päiviä.

Loman helteet on olleet ihan liikaa neulomiseen. Hiki on tullut pelkästä ajattelustakin.

Ei kommentteja: