sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Vuodenvaihteen neulevyörytys

Olen unohtanut esitellä kaikki valmiit neuleet. Yllättävän paljon menee tavaroiden järjestämisessä ja miettiessä, että jos en tätä ole tarvinnut vuoteen niin tarvitsenko jatkossakaan. Toivottavasti ei tule enää uusia isoja remppoja.

Remppaevakossa ollessa tein loppulangoista tällaiset pikkusukkaset, jotka tekivät katoamistempun ja onnistuin eilen vihdoinkin paikallistamaan ne. Lankana on Lidlin villan, puuvillan ja polyamidin sekoitus, joka on kivan tuntuista neulottava. Ohje ihan itse neuloessa keksitty.
Myöhemmin syksyllä tein siskon miehelle ohuesta langasta sukat. Lanka on Superba bamboo uni superwash ja se on villan, polyamidin ja bambuviskoosin sekoitus. Kiva lanka ja joutuisa neulottava. Malli on Riff ja löytyy Knittystä. Sukkien koko on 45 tai 47, joka tapauksessa iso.
Remppaevakkoon lähtiessä aloitin Nuvemin, kun sain ostettua Wollmeisen huivilankaa vyyhdin. Oli muuten ihan näyttävän kokoinen lankakakku, kun siinä on 1,5 km lankaa. Huivin rutistin valmiiksi reissua varten tekniikalla 11 grammaa/ilta pakko tehdä. Se onnistui ja huivi oli lentokoneessa oikein mukava. Lanka on hiukan tummempaa luonnossa.


Ostin syksyllä sukkakirjan, kun se ei vaan halunnut jäädä kauppaan ja tässä on vaikka mitä metkoja tapoja tehdä sukkia.
Ensimmäisenä tein nämä perussukat tomaattikantapäällä. Sininen lanka loppui tietenkin kesken kärjissä. Sininen lanka on Inayan lankaa ja kärkien valkoiset Nallea. Mietin vielä, että teenkö kärjet uusiksi itselleni paremmin sopivalla tavalla. Ohjeen mukaisista kärjistä tuli vähän hassut. Tomaattikantapää yllättää kerta toisensa jälkeen, se nimittäin toimii.
Alkuvuodesta tein nämä toiset siitä sukkakirjasta. Lankana jälleen Lidlin sukkalanka. Näissä oli kiva kantapää. En tiedä sen nimeä, mutta kiva tehdä, kun ei ollut erillistä kantalappua.
Jossain vaiheessa näin Novitan lehdessä kivan liivin kuvan. Ohjeessa siinä oli Nallea ja perinteisesti neulotaan osina. Neuloin sen alhaalta ylös saumattomana ja lankana on Dropsin Alpakka. Liivi on ihanan lämmin töissä. Takaosa on hiukan pidempi.
Alkuvuodesta osallistuin myös vauvasukkien neulontaan ja tässä minun tekemät kolme paria.
Ullan etusivulla oli Pato sukat ja minulla vieressä Nallea kerä, joten eipä aikaakaan kun sukat olivat valmiit. Ajattelin nämä viedä johonkin keräykseen, kun vähemmän käytän paksuja sukkia. Kantapää oli sama kiva uusi tuttavuus kuin yllä olevissa siniharmaissa sukissa.
Uudesta neulekirjasta tein itselleni Suomi 100 sukat Taitokeskuksesta ostetusta raitalangasta. Boomerang on hauska ja ajatukset nyrjäyttävä malli, sukat voi tehdä näinkin.

Osastolle hassuja höpsötyksiä kuuluu nämä neulotut tiskirätit. Ei muuten, mutta nämä on niin söpöt ettei tällaisia raaski käyttää. Ohje on Ullasta ja sen nimi on Alizarine ja lanka on Rico Designin Creative Bubble.

Hengästyttävä neulevyörytys päättyy hetkeksi tähän ja jatkuu pian uudestaan.

Ei kommentteja: