lauantai 29. lokakuuta 2011

Oivalluksia ja onnistumisia

Pitkän harkinnan ja Räveltämöstä saatujen vakuuttelujen jälkeen uskaltauduin laittamaan alpakkaisen huivin pesukoneeseen. Alpakka on äärettömän herkkä huopumaan ja pesuveden pitää olla kylmää. Tutkin pesukonetta ja harkitsin vaihtoehtoisia ohjelmia ja päädyin valitsemaan villakehdon kylmällä vedellä. Huivin laitoin vielä varmuuden vuoksi pesupussiin. Sen jälkeen jännitettiin. Yllätys oli suuri, kun pesu onnistui.Pesun jälkeen laitoin huivin uudestaan pingotukseen ja siitä tuli jälleen upea.

Malli on Strangling Vine Scarf, lankana on Dropsin alpakka.Niiden psykedeelisten murheenkryynisukkien jälkeen on ollut ihanaa saada onnistuneesti asioita valmiiksi. Totesin vanhan neulepiponi olevan nuupahtanut ja kaulurikin on vähän entinen. Niinpä suuntasin lankakauppaan tutkimaan valikoimia ja löysin ihanan vihreän Rico Designin Essentials merino dk lankaa ja sen jälkeen puikot suihkimaan. Nämä siitä syntyi. Lankaa näihin kahteen meni kolme kerää.


Kaulurin malli on Eleanor Knittystä.

Puikkokoko 5 mm, 4 mm ja 3,5 mm. Väri oikeasti on tummanvihreä.


Pipon malli 38 Moda 5/2011. Aloitin ohjeen mukaan ja sen jälkeen  unohdin lukea ohjetta ja sävelsin loput.

Pipoa esittelevä malli on nimeltään Olivia ja hän on aika hämmentynyt uudesta urastaan neulemallina.


Joululahjapaja on edelleen suoltanut lahjoja ja niistä vasta paljon myöhemmin.

Tässä kaiken muun ohella olen testaillut Kuolemajärven kansallispuvun sukkien neulomista. Ohjeessa oleva neuletiheys on kyllä jostain hyvin syvältä. Austermann Step classicin suositusneuletiheys on 30 s x 42 krs = 10 cm. Ohjeessa se on 4 s x 5,5 krs = 1 cm. Mä sain aikaiseksi ohjeen neuletiheyden ja lanka menee ihan tukkoon, eikä niistä kaksinkertaisista nurjista tai muista erikoissilmukoista saa mitään selvää. Päätin heittää ohjeen nurkkaan ja tehdä sukat niin kuin parhaaksi näen. Teen niistä harjoitusversion ensin ja katsotaan sitten mitä tapahtuu.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuolemajärven sukkien kudontaan annan neuvon kääntyä paikkakuntasi työväen/kansalais/kansanopiston kansallispukuopettajan puoleen tai Jyväskylässä toimivan kansallispukukonsultin puoleen lisäohjeiden saamiseksi. Esiäitimme ovat olleet taitavia neulojia ja näiden perinteisten mallien neulontaan on omat niksinsä.

Elli kirjoitti...

Tuosta ohjeesta on paljastunut lisää virheitä ja vaikuttaa sille, että se on hätäisesti kokoon kyhätty.
Olen päättänyt tehdä nämä varpaista varteen ihan sen takia, että saan sopivan neuletiheyden ja vikkelikuviot oikeaan kohtaan.