maanantai 4. heinäkuuta 2011

Pääsin neulomaan pinkkiä

Viimeksi kerroin tehneeni uudet mysteerisukat. Tässä niistä hiukan parempi kuva. Kirjailut puuttuu, mutta ne on ihan kivat ilmankin. Mietin vielä asiaa.

Näistä sukista tulikin mieleeni, että tilasin neulomolaisten sukkakirjan Varresta Varpaisiin. Siellä on vaikka mitä kivoja ohjeita. Neulomolaiset hiiltyivät siihen, ettei Novitalla saatu luvattua sukkaliitettä aikaiseksi ja päättivät tehdä oman. Ilmeisesti se luvattu liite on nyt siirtynyt syksyyn.

Korutapaamisessa torstaina tein nämä silmukkamerkit ja korvikset. Niistä tuli ihan kivoja. Silmukkamerkit täytyykin laittaa neulekassiin, niin tulevat käyttöön.Keskiajan markkinoilla kävin äkkiseltään torstain tukahduttavassa helteessä. Siellä olisi ollut niitä upeita puisia nappeja, mutta vielä on viime vuotisiakin jäljellä. Katsotaan ensi vuonna uudestaan. Lankaakin näin Puffa-lankaa ja Nauravan lampaan lankaa. Niin oudolta kuin se kuulostaakin, niin pääsin ohi ostamatta, mutta en hypistelemättä. Mä tiedän mistä niitä saa tarvittaessa.


Täti oli onnistunut vahingossa kutistamaan toisen alpakkaisen rannekkeensa. Se oli hypännyt pesukoneeseen ja on nyt barbin ranneke. Päätin tehdä uudet vähemmän herkästä langasta. Gjestalin Knopp on superwash käsiteltyä merinovillaa ja hankkimani kaksi kerää ovat olleet valtavan riittoisia. Taidan saada lopusta langasta vielä prinsessalle hanskat.
Ohje on Moda 5/2008 Korumaiset rannekkeet ja puikkoina 3 mm pyöröt. Jätin pois kämmenselän päälle tulevan koristeellisen koukerorimpsun. Se ei ole kauhean käytännöllinen, jos käyttää rannekkeita lähes aina.

1 kommentti:

Tarina kirjoitti...

Ding,ding vaaleanpunaista.
Kauniit rannekkeet ja sukatkin ovat komiat.