Suomi Meloo tapahtuma starttasi tällä kertaa Turusta 11.6.2011 Halisten kosken alapuolelta. Tämän hetken taideteoksena on jättiläishaahkat Aurajoessa ja pakkohan sinne oli kiitää kuvaamaan, kun hieman vilkkaalla mielikuvituksella kuvittelin jo kaikenlaista. Ohitus sujui onneksi oikein hyvin ja melojien matka Espooseen jatkui. Tässä kuvakooste ohituksesta.
Muistaakseni viime päivityksessä jupisin jotain, että siirryn takaisin kunnon ohuisiin sukkalankoihin. Mysteerisukat saivat hyvän vastaanoton missä ikinä olenkaan niitä näyttänyt, niin päätin tehdä sellaiset vielä mökkisukiksi yhdelle kesän päivänsankarille tällä kertaa Maijalangasta.
Tällä kertaa kuvioneule sujuu oikein siististi. Kuvion lankana on Regian hand-dye effektilanka, jota on vielä hiukan jäljellä. Taidan jättää kirjailut väliin kokonaan.
Nyt viikonloppuna on Karjalaisten "kyläpäivät" ja siellä julkistettiin Kuolemajärven kansallispuku. Mielenkiinnosta kävin katsomassa miten se eroaa niistä puvuista, joita isoäitini teki. Omat muistikuvat on parinkymmenen vuoden takaa, mutta essu näyttää huomattavasti yksinkertaisemmalle. On siinä muitakin yksityiskohtia, mutta en ole tähän hätään löytänyt hänen oman pukunsa kuvia enkä ole voinut vertailla tarkemmin. Tuon uuden puvun valmistuskurssi alkanee syksyllä Työväenopistossa.
Tuolla puvulla näin varttikarjalaisena ei ole minulle mitään tarvetta, mutta nämä hansikkaat on sitä vastoin ihan hillittömän ihanat. Voiko olla hauskempaa kuin tupsut sormienpäissä?
Nämä mallihansikkaat on tehty 2-säikeisestä vironvillasta. Itse tekisin juhlakäsineet jostain ihanasta ohuesta merinovillasta. Tietysti nyt joku nostaa metelin, ettei sellaiset ole "oikeat". Mutta nykyään saa ihania ja upeita lankoja, jotka ei pistele ja taatusti esiäidit olisivat käyttäneet sellaisia, jos olisi ollut saatavilla.
Korukahvilassa tehtiin eilen korvakoruja. Paperikorvisten tekeminen oli yllättävän hidasta ja tunsi olonsa tumpelosormeksi. Kyllä ne sitten vihdoinkin valmistuivat kaikkien mahdollisten vastoinkäymisten jälkeen. Voisi ne olla hiukan pidemmät. Lankakeräkorvikset tein kotona.
2 kommenttia:
Valotan vähän sormikkaiden tupsujen merkitystä: ne olivat merkkinä siitä, että näillä sormikkailla ei tehty töitä vaan oltiin pyhän vietossa. Erilaisia 'tupsuja' sormien päissä löytyy muualtakin kuin Kuolemajärveltä. Hauskimmat ehkä ovat ne, joissa tupsut ovat pitkien nauhojen päässä roikkumassa.. t. toinen varttikarjalainen
Sellaisia nauhojen päässä olevia tupsuja en olekaan nähnyt. Niiden täytyy olla hulvattomat.
Lähetä kommentti