sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Jäät lähti ja kevät tuli

Päätin tänään reippaasti lähteä katsomaan viimeisiä jäitä ennen kuin ne lähtevät kokonaan. Aloitin retken Halistenkoskelta. Sieltä jäät olivat lähteneet kauan sitten, mutta vettä riittää. Valtava kohina kuului kauas.

Myllysillan kohdalla kaivinkoneet irrottelivat viimeisiä jäitä pois, mutta Martinsillan kohdalta löytyi hiukan jäätä, jonka tiput olivat valloittaneet.


Pieniä jäälauttoja lipui vauhdilla ohi. Eilen vielä näytti nettikameran mukaan olevan Förin lähistöllä jäätä, mutta eipä ollut enää.

Neulekerhu Nekku kokoontui Cafe Aulassa ja vihdoinkin olin saanut aikaiseksi nimilapun, josta olen ihan ylpeä. Nimi on tehty virkkaamalla. Kiinnitys on vielä hiukan eksoottinen, mutta sitä ehtii vielä miettiä.


Tänään tehtiinkin koruja. Tai siis toiset teki ja katselin uteliaana. Koruja pystyy siis tekemään kahvilassakin. Täytyykin kaivaa helmet ja metallilangat esille ja ruveta kokeilemaan. Tässä pieni kooste, mitä siellä tehtiin. Tuo pieni vasara ja alasin on tosi söpöjä. Meitä ei onneksi heitetty kahvilasta pois, vaikka vähän paukkui. Kukaan ei tainnut edes pahemmin kääntää päätään. Mihin on terve uteliaisuus hävinnyt?


Neuloin lenkkialpakkapaitaa, mutta siitä sitten seuraavalla kerralla.  Olen ilmoittautunut neulomaan mysteerisukkaa. Siihen tulee ensimmäinen vihje pääsiäisenä ja siitä eteenpäin kolme tai neljä vihjettä. Varressa on kuvioneuletta. Mitään muuta en sitten tiedäkään, kun se on vielä mysteeri. Jännittää, mutta neljä väriä on nyt valittu ja puikot odottaa vihjeitä.

Ei kommentteja: