sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Mytystä kuoriutui huivi

Olipa kerran ohuttakin ohuempaa huivilankaa ja ohje kevätpäiväntasaushuiviin (löytyy netistä Vernal Equinox Shawl). Ohje on odottanut jo useamman vuoden neulomista, mutta nyt lanka ilmoitti haluavansa puoliympyräksi.  Neulomisessa ei kauan kulunut aikaa, kiitos hyvän ohjeen. Huivin neulomisessa ei riitä pelkkä neulominen, vaan sen lisäksi se täytyy pingottaa muotoonsa.

Ensin se oli märkä mytty, josta ei ota mitään selvää. Nuppineuloja ei koskaan ole liikaa.
Sen jälkeen sitä aloitetaan kiskomaan muotoonsa. Ohut lanka kuivui kesken pingotusoperaation ja sitä piti kastella useita kertoja.
Seuraavana päivänä huivi vapautetaan ja tadaa tällainen siitä tuli. Virkattu päättely onnistui erinomaisesti ja huom. minä olen virkannut sen ihan itse.
Huivin korkeus on 58 senttiä ja leveys noin 2 metriä. Huivi painaa 49 grammaa. Se menee kevyesti sormuksen läpi. Lankana on Grignasco Merinosilk ja puikot 3,5 mm.

Tällä hetkellä on menossa kool-aid värjättyjen lankojen kulutus keksitädin ohjeiden kalistelussa. Vihreästä tuli jo valmista ja varmaan siitä vielä jotain muutakin voisi tehdä. Seuraavaksi alkaa punaisen langan kulutus. Saapa nähdä kumpi kestää kauemmin, värjäys vai sukkien pohjat.

4 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Huikean hieno huivi!

Lotta kirjoitti...

Upea!

sndra kirjoitti...

Ooh, upea!

Elli kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Siitä tuli parempi kuin osasin odottaakaan.