tiistai 29. toukokuuta 2012

Mini-Egyptin matkalta terkkuja

Kävin tässä toukokuussa eräänä lauantaina Egyptin matkalla tai pitäisikö sanoa egyptiläishenkisellä matkalla. Huomasin parinkin yhdistyksen matkoissa mielenkiintoisen Egyptin aarteiden näyttelyn Mouhijärvellä.

Retkelle lähdettiin aamupäivällä bussilla ja paluu oli illalla. Ensimmäisenä kohteena oli Kestikievari Liekoranta, jossa oli ruokailu. Näin ruoka-aineongelmaisena voin suositella paikkaa lämpimästi. Otin yhteyttä ennakolta ja minua oli odottamassa sopivat ruuat ja oli hyvää. Ruokailun jälkeen lähdettiin etsimään Villa Royal -nimistä huvilaa.

Näyttely on tällaisten arkeologisten rekonstrukioiden näyttely faaraoiden aikaisista näyttelyistä. Näyttely oli häkellyttävä kokemus, kun en tiennyt ihailisinko näitä aarteita vai itse huvilaa. Päätin ensin ihailla huvilaa ja sen jälkeen pystyin keskittymään näyttelyyn. On ihan erilaista tutkia jotain itse kuin katsella telkkarista. Opin kultauksista paljon ja yllättäen valaisimista, mutta se on ihan toinen juttu.

Kevään edistymisestä sen verran, että maailma on muuttunut vihreäksi. Parvekkeella hoitokasveista mustikkapensas kukkii komeasti.

Neuleissa huivimytty edistyy erittäin hitaasti. Kauhean vaikeaa päätellä minkä kokoinen sen pitäisi olla, kun pingotuksessa koko kasvaa huomattavasti.

Ei kommentteja: