sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Puuhastelua

Hellekausi pääsi yllättämään. Totesin ettei mulla ole mitään päälle pantavaa. Eilisen shoppailun reissun jäljiltä muistutin ihan jotain himoshoppaajaa, kun kasseja riitti ja vaatteita. Nyt on uudet farkut, caprit, paita ja kahdet kengät. Unohdin tietysti sen vetoketjun, jota lähdin ostamaan. Vetoketjun uusimalla saisin suosikkipöksyni taas käyttöön.Mega-iso remppakin etenee vauhdilla. Piha taitaa olla myllätty kokonaan. Huomenna on ilmeisesti jokin isompi kytkentä, kun kaikki tuleva ja lähtevä vesi on pois käytöstä. Yksi isompi sähkökatkos on ollut. Sähkötkin uusitaan saman tien kun kaikki on muutenkin revitty auki. Etupihan autotalleihin pääsee taas vaihteeksi, mutta takapihan tallien kulku ja roskikset on ensi viikolla saavuttamattomissa.

Pitkän pohdinnan jälkeen aloitin uusien kalajokisukkien tekemisen tädilleni synttärilahjaksi. Tällä kertaa tekeminen sujuu paremmin, kun teen niitä magic looppina pitkällä pyöröpuikolla. Kantapää ei voi mennä kuin oikeaan kohtaan. Viimeksi se olikin ihan tuskaa ja tiesi paljon purkamista. Ensimmäinen sukka on jo valmis ja siitä tuli ihan hyvä.Lankana on jälleen hyvin marinoitunut vaalean vihreä Novitan Nalle, jossa ei ole mitään kummallisia käsittelyjä.Itselle olen tekemässä pitkään ihailemaani sukkamallia, joka on baijerilaiset sukat. Teen niitä Hjerte sock 4 luonnonvalkoisesta ja näyttää ihan oikealle.

Puikkoina on 2,5 mm pitsi-Addit ja nyt jälki näyttää hyvälle. Kokeilin ensin tehdä 2,0 mm puikoilla, mutta se oli "ahtaan" näköistä.
Varren kuvion kanssa ei ole ollut ongelmia. Ensimmäinen oikosulku tuli siinä, kuinka  kantalappuun pääsee ja saisi puikolle sopivan määrän silmukoita. Muutaman tunnin tauko auttoi ongelman ratkeamisessa ja taas sujuu, vaikka hiki onkin.

Ei kommentteja: