torstai 22. huhtikuuta 2010

Sukkia pukkaa

Viime viikonloppuna vietettiin vihdoinkin pääsiäistä. Pari viikkoa myöhässä, mutta ei kai sillä niin väliä ole. Pääasia, että kaikki oli terveitä ja paikalla. Raahasin kaikki tänä vuonna neulotut sukat ja kameran mukaan, kun oli kuvaajia paikalla. 

Tässä Cookie A:n sock innovation kirjasta Devon sukat. Lankana Regian hand-dye effect ja 2,5 puikoilla neulottu. Tykkään langasta ja se ohut musta lankasäie kulkee ihan kauniisti mukana eli pystyin neulomaan telkkaria katsoessa. Mallin oppi nopeasti.

Näistä en olekaan hiiskunut mitään. Kyseessä Ullan Saltkråken ja puikot käsittämättömät 3,5 ja lankana jokin hyvin marinoitunut lanka ilman tunnistetietoja. Veikkaan Novitan vanhoja seitsemän veljestä tai isoveli? Lanka tuntui jotenkin järjettömän paksulle neuloa, mutta malli oli kiva ja senkin oppi nopeasti.
Tässä vielä Vinksinvonksin sukat. Tykkäsin Skew-mallista tosi paljon. Näiden avulla tuli opittua uusia tekniikoita: huomaamattomat tavat lisätä silmukoita ja se kantapään silmukointitapa. Onneksi on youtube ja sinne on mukavat neulojat laittaneet tekniikkaneuvojaan.

Pomatomus-sukkien kantapää on hurjan kaunis ja tässä vihdoinkin sen kuva.

Sitten on vielä saniaissukat, mutta niistä on täällä useampi kuva. Kalajokisukat ihan unohtui, mutta ne annan lahjaksi kesällä. Viidet aikuisten sukat olen tehnyt, mun puolesta talvi voisi tulla joulukuussa. Lasten sukkia en laske, kun ne valmistuu niin nopeasti. Jokohan nyt voisi tehdä sen kesken olevan neuletakin valmiiksi.

Tosi iso remppa edistyy ja tänään koin heureka -ilmiön. Olen miettinyt mitä ihmettä ne sellaiset isot betoniset putken näköiset pätkät on roskalavalla. Olisikohan ne niitä paaluja varten tehtyjen reikien ...öh täytteitä? Ne on sellaisia omenaporajätteen näköisiä, mutta betonia.

Ei kommentteja: