maanantai 4. tammikuuta 2010

Maanantaiaamun mietteitä

Onneksi on vielä tämä viikko lomaa! Olen opetellut heräämään ennen seitsemään. Tänään jopa varttia vailla. Syy tähän on se, että meillä on käynnissä megaluokan remppa. Kaikki taloyhtiön kolme taloa paalutetaan uudestaan, viemärit, vesiputket ja sähköt uusitaan samalla. Siis ne kaikki hommat tapahtuvat kellarikerroksissa ja ulkona. Asuinkerroksiin ei tulla nyt. Mun taloon tullaan helmikuun alusta ja siksi ehdin vielä harjoitella nopeita aamuherätyksiä. Normaalisti herään vasta seitsemän aikoihin. Remppareiskat aloittavat työnsä seitsemältä.

Viime viikolla ihmettelin sukkalankoja ja oikeita puikkokokoja. Aloitin sukkien tekemisen Stepistä 2,5 puikoilla ja yllättäen varren puolivälissä tajusin, ettei se mahdu jalkaan. Testasin 2,5 puikoilla Hjerte Garnin Bamboo strömpegarn, Regia Hand-dye effect ja Austermann Step classic. Bamboossa ja Stepissa puikkojen suosituskoko on 2,5 - 3 ja Regiassa 2-3. Joka tapauksessa suunnilleen samat. Neuletiheyksiksi tuli ihan mielenkiintoisesti:

Bamboo 30s = 10cm - vyötteen tieto 28s
Regia 29s = 10cm - vyötteen tieto 30s
Step 32s = 10 cm - vyötteen tieto 30 s

Mitä tästä sitten opimme? Tietysti sen, että nyt mulla on lankaa Cookie A kirjan ohuempienkin lankojen malleihin. hip hei! Mitä? Pieni ääni kertoo, että mallitilkkuja kannattais tehdä. En mä ainakaan...

Ei kommentteja: