sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Joululahjakimara

Seuraavana suuri joululahjakimara. Nyt ne saa vihdoinkin paljastaa.

Aloitetaan jälleen lapset nuorimmasta. Pikkusupermies sai hienot "työmiehen hanskat", jotka sopivat erinomaisesti. Ehdin kokeilla toista leikkien välillä.

Lankana näissä on SandnesGarnin Lanett ja Dropsin babymerino. Puikot oli 3,00 mm.Kestää pesun villanpesuohjelmalla.
 
Lankana Viking NaturnGarn. Puikot 8,00 mm ja huovutettu 40° pesussa. Näihin voisi laittaa liukuesteainetta pohjiin.Veikkaan, että ovat vielä hiukan liian isot.


Pikkuprinsessa sai taas toivomansa hansikkaat.Lankana on Gjestal Knop ja puikot 2,50 mm. Mallina neulekirjasta Tähkäpää.Sain luvan tehdä ihan mistä tahansa väristä sormikkaat, kunhan ne on kauniit ja minusta nämä on. Pesu villanpesuohjelmalla.
Kumma, kun nämä tossut näyttää ihan vinksahtaneille kuvissa, mutta nämä sopivat loistavasti. Lankana on Novitan Huopanen 2-kertaisena 8,00 mm puikoilla. Näihinkin ehkä tarvitaan liukuesteainetta pohjiin.

Nuppu sai raidallisen pipon. Lankana on Wendyn merino bliss. Malli on Rikke hat. Puikot 3,50 ja 4,00 mm. Pesu villanpesuohjelmalla.






Sitten on vuorossa aikuisten lahjat.

Lankana on Vikingin babyull, mukava uusi lankatuttavuus. Tämän pipon mallin nimi on Käänteinen ja sitä voi pitää näin päin tai nurinpäin. Puikot 2,50 mm. Kestää konepesun. 
Tämän myssyn mallin nimi on Molly. Lankana on Gjestalin Briss, siinä lukee pesun kohdalla käsinpesu, mutta olen oman huivini laittanut villanpesuohjelmaan  ja hyvin on toiminut.

Nämä sukat on tehty Noro Kyreyon sukkalangasta. Sukkien malli on ihan itse keksitty. Puikot 2,75 mm. Näistä olen pyytänyt kestävyysarvion. Pesu suositellaan käsinpesuna, mut... kuka pesee käsin.
Nämä sukat on tehnyt Väinämöisestä ja mallina on Monkey. Mä tykkään tuosta mallista. Puikot 2,50 ja 2,25 mm. Näistäkin on pyydetty kestävyysarvio. Pesu suositellään käsinpesuna, mut.. joo.

Pikkuprinsessa oli kyläilemässä joulua edeltävän viikonlopun ja valitteli ulkona naaman palelemista. Pitihän tädin äkkiä neuloa hänelle lämmin kaulahuivi. Kuvassa se on nyt vain äkkiä solmittu kaulaan. Lankana on Vikingin Balder ja puikot 8,00 mm. Kestää konepesun.


Mukavaa loppuvuotta!

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Uusia lankoja ja vanhoista eroon

Tutkin uusien neuleiden koppaani ja huomasin yllättäen, että siellä  on vain kahdet parit sormikkaat. Miten kukaan voi selvitä niin vähällä? Siinä samassa oli pakko tehdä kolmas pari varalle. Olen jo oppinut niiden hupenevan kerralla pois. Lankana on Viking Baby Ull, uusi tuttavuus Lankamaailmasta. Puikot oli 2,5 mm.

Tuo ranneke oli ihan kiva keksintö. Varressa on 56 silmukkaa ja ranteen jälkeen lisäsin neljä silmukkaa. Malli on siis jälleen kerran ihan oma.

Huomasin unohtaneeni esitellä "jämälankaprojektin" uusimmat tulokset. Nyt on vähemmän laatikoissa vajaita keriä ja yksinäisiä keriä.

Raitapipo on ihanaa Wendy Merino Bliss lankaa. Luulin jo käyttäneeni kaiken Rikkepipoon, kun löysin vielä muutaman vajaan kerän. Nyt se on loppu ja juuri siinä vaiheessa, kun keksin tämän pipon kaipaavan tupsua. Raitapipon mallikin on ihan "hatusta vedetty".

Ullasta löytyi mukava Naturakaulurin ohje. Tein tuosta alaosasta vähän pidemmän, kun lanka ei meinannut millään kulua. Lankana on yläosassa OnLinen Linie 8  Starwool maxi ja alaosassa Rico Desingin Essentials soft merino aran.

Joululahjat on vielä hetken hys hys