maanantai 30. tammikuuta 2012

Lankaa pukkaa ovista ja ikkunoista

Harvoin mulle näin käy, että yhtäkkiä ihan yllättäin lankaa tulee ovista ja ikkunoista.

Olen nyt ryhdistäynyt ja ruvennut käymään Turun neulemiiteissä. Viime keskiviikkona oli lankavaihto, jonka siis olin täysin unohtanut. En mä kyllä tiedä mistä langasta olisin raaskinut luopua. Voi sitä upeaa kasaa keskellä pöytää. Ne kaikki olivat upeita. Mutta tämä vihreä ei vaan irronnut mun kädestä. Se on just mun suosikkiväriä. Tuo toinen kerä halusi tulla sille kaveriksi.
Handun lankojen värejä olen käynyt ihastelemassa kerta toisensa jälkeen. Mun vaan täytyy päästä tunnustelemaan lankoja ennen kuin ostan. Nyt uskallan ostaa netin kauttakin. Ainakin, jos on näin ihanan väristä.

Lisää lankaa tupsahti tänään. Osallistuin marras-joulukuun vaihteessa VTT:n tekemään haastatteluun Novitan brandistä. Täytyy sanoa, että siinä haastattelussa joutui pohtimaan ihan tosissaan vastauksiaan. Katson siis, että ansaitsin tämän paketin. Tuo vaalein kerä on 7 veljestä.

Saanko mä tehdä tuosta huopasesta tupsuja ja huovuttaa ne joulukuusen koristeiksi? Mä yritän hillitä itseäni vielä hetken. Mulla oli joskus pikkuisena samantapainen tupsujen tekoväline, mutta se oli vaaleanharmaa.

Aloitin nyt syntymäpäivälahjakiireiden jälkeen tekemään prototyyppiä lupaamistani kansallispuvun sukista. Erittäin rankasti muokattu malli Kuolemajärven sukista on edistynyt hyvää vauhtia. Mary Oljen Suomalaisia sukkia ja muita neuletöitä -kirjan kuvista on muokkauksessa ollut paljon apua. Sovitettuna tämä muokattu malli istuu hyvin ja vaikuttaa sille, että sukka saa lopulta parin itselleen. Olen muistanut kirjoittaa kaikki tekemäni muutokset ylös ja niitä on jo kolme sivua.

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Uusi vempain tuli ja monta lähdössä

Olen toteuttanut jälleen yhden mallin Cookie A:n kirjasta Sock Innovation. Tällä kertaa mallina oli Glynis. Pikkuhiljaa kaikki mallit tulee tehtyä. Lankana oli Rico designin Superba Bamboo. Sukat on neulottu 2,5 mm pyöröillä taikalenkkinä ja malli on ihan kiva. Ehkä tuo olisi yksivärisestä langasta parempi, mutta lanka itsessään on kivan tuntuinen. Sukat menivät syntymäpäivälahjaksi.


Tein Nupulle joululahjaksi tuubihuivin ja siitä tuli parempi kuin olin ajatellutkaan ja päätin tehdä itsellenikin sellaisen. Lankana on Sandnes Easy ja paljettilankana tällä kertaa Austermanin Palila kullanvärisenä. Se toinen paljettilanka olisi ollut parempi, mutta on tämäkin ihan kiva. Olivia pääsi jälleen malliksi. Tein itselleni hiukan leveämmän tuubin.

Iloisia uutisiakin on. Mulla uusi televisio. Päädyin ottamaan ihan perustelkkarin, kun antenniverkossa kestää HD-lähetysten tulo vielä pitkään. Hauskaa tässä on se, että mä en vielä aamulla tiennyt olevani menossa telkkarikaupoille. Säätiedotuksessa oli luvattu lumimyrskyä ja olin ajatellut viettää päivän visusti sisätiloissa. Mihinköhän se lumimyrsky oikein meni, kun ei sitä täällä näkynyt. Hyvä kuitenkin, että nyt voi rauhassa katsoa telkkaria ja vein sammutuspeitonkin takaisin paikoilleen.

Olen tutkinut nyt kaapit ja tullut siihen tulokseen, että soitan Ekotorin väen noutamaan tuon vanhat telkkarin ja kaikki muutkin käytöstä poistetut sähkölaitteet (digiboksi, lamppu, rämä dvd-soitin..jne). Ei niitä laitteita paljon ole, mutta ihan riittävästi kuitenkin. Pääsen itse helpommalla ja kerralla kaikista eroon.