maanantai 28. marraskuuta 2011

Tonttuja ja blingiä

Tonttutarkastaja saapui tutkimaan onko pajassa jaksettu tehdä ahkerasti lahjoja. On jaksettu ja hän päätti tyytyväisenä jäädä myhäilemään vielä hetkeksi.

Joulumyyjäiset on hauskoja. Välillä sieltä tekee mukavia löytöjä. Kannattaa käydä erikoisemmissakin myyjäisissä tai joulumarkkinoilla. Olen käynyt nyt kolmet myyjäiset ja selvästi röyhelöhuivit ja trikoosta virkatut korit on tämän talven hitti. Erikoisimpia ja kiinnostavimpia tuotteita oli viikonloppuna Nykyaikaisilla joulumarkkinoilla Vimmassa.

Tämän joululahjan uskallan laittaa näytille. Päätin tehdä Nupulle tuubihuivin, jossa on valkoista paljettilankaa seassa. Talvella pitää olla jotain hauskaa ja blingiä.

Lankana on SandnesGarnin Easy ja Marks&Kattensin Paljett. Puikkoina 10 mm pyöröt. Ohjeen sain lankojen mukana Lankabaarista. Paljettilangan tosin vaihdoin tähän toiseen, mutta idea sama.

Täytyy vieläkin ihmetellä miten 10 mm puikot tuntuivat ihan oudoille. Kaikki liikeradat neuloessa piti hakea uudestaan. Olen tottunut tekemään 2,5 mm ja 3 mm puikoilla.

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Aurinkoiset ihanuudet

Ostin keväällä oranssia Puffalan sukka-puffalankaa. Vihdoinkin keksin langalle oivan mallin ja pääsin jälleen harjoittelemaan varpaista varteen sukkia. Tämä kantapää tuntui onnnistuvan parhaiten tähän mennessä.



Malli Cookie A:n Baudelaire-sukat Knittystä.

Langan väri Aurinkokeiju. Aivan ihana väri syksyn pimeyteen. Lanka on mukavan tuntuista.

Puikot 2,5 mm ja varressa 3 mm.









Olen hakemalla hakenut Turusta yksivärista Kirjo-Pirkkaa ja saanut vain pään pyörityksiä ettei sitä ole tai selityksiä, että sen nimi on tuo siksi, että se on kirjavaa. Ei mennyt selitykset läpi. Onneksi sitten tuli eteen koulutuspäivä Helsingissä ja kurssin jälkeen suunnistin Helskyn myymälään ja siellähän oli vaikka mitä ihania värejä yksivärisenä. Otin nyt vain valkoista ja punaista ja nyt hiukan kaihertaa, kun en ottanut yhtä kaunista sinistä. Saa sitä onneksi lisää, kun vanhoja lankoja on kulutettu pois.


Kiertelin Helsingissä muissakin lankakaupoissa, mutta muuta lankaa en ostanut. Mä olen näköjään kouluttanut itseni hyvin, ettei uutta lankaa saa ostaa kuin suoraan uuteen projektiin. Sukkalangat on poikkeus, kun sukkia tarvitaan aina. Sukkalangoille on varattu 15 litran laatikko ja niiden on mahduttava sinne.