maanantai 28. maaliskuuta 2011

Messuiluja

Kädentaitomessut Turussa yllätti monipuolisuudellaan. Vaikka käsityöharrastuksille oli varattu vain yksi halli, niin sieltä löytyi paljon eri harrastuksiin. Oli lankoja, matonkutomisen tarvikkeita, helmiä jne

Pitkän pohdinnan jälkeen olen tullut siihen tulokseen, ettei virkkaaminen suju huonojen työvälineiden takia. Enkä mä kyllä ymmärrä niistä ohjeista mitään. Hankin messuilta tällaiset ergonomisemmat virkkuukoukut ja kokeilun perusteella tuntuivat hyvälle eikä sormet puutuneet. Sitten kun vielä osais tehdä jotain...
Sitten mä löysin tällaista alpakkalankaa, joka muistuttaa Tekstiiliteollisuuden Cacao-lankaa. Ajattelin tehdä tästä hihattoman puseron, jonka voi kiskaista paidan päälle.
Messuilla tuli puhetta mikä on Niddy Noddy suomeksi. Tarkastin sen Toikan kuvastosta ja kyseessä on viipsinpuut. Kummallista, kun tuokin oli ihan selvä englanniksi, mutta suomenkielinen nimi ei vaan tullut mieleen.


Olen neulonut vauhdikkaasti FLS Primaverasta 5 mm pyöröillä. Aloitin 10.3 ja tänään valmistui. Se malli on loistava, kun siinä ei ole yhtään ommeltavaa saumaa. Laitoin siihen omppupuunapit, mutta ne mahdollisesti vaihtuvat. Tässä kuva vielä ilman nappeja.

Tosi iso remppa on valmistumassa. Saunaosasto ja pesutupa on otettu käyttöön. Mä odotan vielä kellarikomerojen valmistumista...

tiistai 15. maaliskuuta 2011

Varvakkeet valmistuivat

Sain vihdoinkin varvakkeet valmiiksi. Toisen sukan viimeiset 10 senttiä kesti tosi pitkään. Miksiköhän sukat, joissa on isovarpas ja muut varpaat tehty erikseen, näyttää ihan sorkille? Ei ne yhtään hassummat ole näin varvastossut jalassa.



Malli on Bones Neulekirjasta, mallia on ihan vaan hiukan muokattu


Lanka on Austermanin Step Classic

Puikot 3mm, tehty taas taikalenkkinä 80cm pyöröillä.










Ihan kuin köhinä olisi jo hissukseen häipymässä (kop kop kop). On tämä jo ihan riittävän kauan kestänytkin.

Yritän tehdä nyt itselleni neulepuseroa ja legendaarista February lady sweateriä. Niistä kuvia sitten valmistumisen jälkeen.

Kävin viime sunnuntaina Neulekerho Nekun tapaamisessa Cafe Aulassa ja olipa hauskaa tavata lisää neulojia livenä.

torstai 10. maaliskuuta 2011

Räkägeneraattori jaksaa jauhaa ...

Mulla on ollut helmikuun alusta asti käsittämätön kestoflunssa. Se meni jo kerran keuhkoputkentulehdukseksi ja sain siihen lääkkeet, mutta edelleen tauti jäytää. Tällä hetkellä on selkä ihan jumissa ja sopivan tuolin löytäminen on tuskallista. Yskiminen ei myöskään auta siihen särkyyn.

Talon iso remppa on tosiaankin loppusuoralla. Näin jo vilaukselta uudistuneen saunaosaston ja sehän on kuin kylpylästä. Ei siellä tietysti poreallasta ole, mutta väritys ja valaistus on hienoja. Melkein jo harkitsen saunavuoron ottamista. Toivottavasti suunniteltu lenkkisauna toteutuu ja voin halutessani käydä silloin.

Neulomisessa on tällä hetkellä käynnissä starliitti. Uusia hommia aloittelen liukuhihnalta, mutta ne valmistuu hitaasti. Neuletakit ja -paidat itselle vie enemmän aikaa kuin sukkat ja siksi nyt taitaa olla vähän hidastunut tahti.

Olen hurjan tyytyväinen itseeni, kun sain vihdoinkin siivottua vaatehuoneen. Se tuntuu jo ihan tilavalle, ollakseen pieni vaatehuone. Kaikki kankaat on muovilaatikoissa ja tavarat on paikoillaan. Kyllä sieltä tavaraa lähtikin pois ja aikaa raivaamisessa meni kolme päivää. Poltettavien roskiin lähti kaksi jätesäkillistä ja kolme suurta muovipussillista tavaraa. Paperinkeräykseen kolme kuormaa ja kartonkiin yksi kuorma, jonka juuri ja juuri sain kannettua. Pelastusarmeijalle vein viisi isoa kassillista vaatteita. Nyt on kerrassaan tyytyväinen olo.

Ihanaa, kun kevät on tullut ja kaduilla on jo sulaneita kohtia. Olen voinut ottaa pikkukengät käyttöön eikä enää tarvita pitkiä varsia. Sepeleiden (vrt. hiekoitus) siivous alkaa varmaankin piakkoin.

Muuten tässä on ollut netti yllättäen taas nurin välillä kolme päivää. Jääkaapin lämpöanturi on hajonnut, se tullaan korjaamaan huomenna aamulla. Räkägeneraattori vaan jaksaa toimia...